Apartmani Kvarner  Malinska ::: obitelj Posel :::  Pavus 4, 51511 Malinska
Tel: 00 385(0)51 858 279 ::: Mob: 00 385(0)98 976 9190 ::: Mob: 00 385(0)98 186 7170 ::: e-mail: kvarner@hi.t-com.hr


LOKACIJA


 

više ...
 

LOKACIJA : Malinska – Dubašnica je smještena u šumovitom zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka, s još dvadesetak okolnih naselja , Malinska pripada području Dubašnica.Dubašljanski zaljev prepun je uvala i uvalica a zahvaljujući takvom geografskom položaju, ovaj je kraj zaštićen od hladnih vjetrova, s malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana godišnje.Klima je blaga , mediteranska.

POVIJEST : Bogata glagoljaška baština donijela je otoku Krku epitet kolijevke hrvatske pismenosti i kulture. Malinska- Dubašnica  je dala svoj doprinos glagoljaškoj tradiciji i to zahvaljujući aktivnostima svećenika glagoljaša. Većinu spomenika kulturno-povijesne baštine čine upravo sakralni  objekti među kojima se istiće kompleks iz 1480. godine. Čine ga crkva sv. Marije Magdalene, franjevački samostan , redovnički samostan te muzej s raritetnim izlošcima i glagoljaškim lapidarijem. 

PRIRODA: Prirodne ljepote , ugodna i blag klima predstavljaju značajno obilježje Malinske. Upravo su te prirodne značajke utjecale na početak razvoja turizma. Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi , Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu. Na području Malinske nalazi se više od 50 kilometara pješačkih staza i šetnica. Veći dio staza pogodan je za vožnju biciklom pa se tijekom godine održava nekoliko biciklističkih utrka . Šetnjom uz more možete doći do 5 kilometara udaljenih Njivica ili koristiti pješačke staze i razgledavati znamenitosti poput starog groblja, samostana u Portu i arheološkog nalazišta Cickino.

PLAŽE: U ljetnim mjesecima čisto more i brojne privlačne plaže omogućuju uživanje u moru i suncu. Već godinama se na plaži Rupa , kao priznanje kvaliteti i opremljenosti plaže, vijori međunarodno priznanje , Plava zastava.

KULTURA-ZABAVA : Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima , klasične i tradicionalne glazbe koji se osim u atriju franjevačkoga  samostana održavaju i na drugim lokacijama. Osim župne crkve sv. Apolinara u Bogovićima potrebno je istaknuti i crkveno- galerijski kompleks sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijega datuma , a ljeti je središte likovnih događanja. Ljetne priredbe i fešte , nastupi tradicionalnih klapa i folklornih skupina , umjetničke izložbe i  sportske manifestacije poput biciklijade i regate krstaša pružaju mogućnost zabave dok za provod u Malinskoj , preporučujemo klub Boa. A za one željne izazova Malinska nudi brojne aktivnosti vezane uz more poput vožnje padobranom, jet-ski, vožnju pedalinama kao i mogućnost istraživanja podmorja i pohađanje škole ronjenja. Možete unajmiti čamac i posjetiti prekrasne uvale dostupne jedino morskim putem i uživati u tišini.

GASTRO : Ugostiteljski objekti u Malinskoj i njezinoj okolici čuvaju i razvijaju primorsko-ribarsku tradiciju ovoga kraj putem svoje gastronomske ponude zahvaljujući kojoj gost može doživjeti i okusiti dio dubašljanske prošlosti. Osnovna gastronomska ponuda restorana, konoba i hotela temelji se na plodovima mora koji , u kombinaciji s plodovima zemlje , čine dio autohtone dubašljanske kuhinje .

IZLETI : Izleti brodovima iz Malinske na otok Cres, panoramske vožnje do Glavotoka ili krčkog mosta, piknici, vožnja u katamaranima kroz čije se trupove može vidjeti morsko dno i njegova bogat flora i fauna , svakom posjetitelju ostaju u trajnoj uspomeni. U blizini se nalaze atraktivna špilja Biseruljka i otočić Košljun, spomenik kulture na kojem se nalaze muzej sakralne umjetnosti , knjižnica i vrijedna etnografska zbirka.

 

Dobro došli u Malinsku!